Kulinaria
Składniki: 30 dag mięsa z kurczaka (najlepiej z piersi), 40 dag świeżych grzybów shiitake, 2 łyżki drobno posiekanej cebuli, korzeń imbiru (ok. 2 cm) lub łyżeczka imbiru w proszku 1 łyżeczki soli łyżka mąki ziemniaczanej, 6 łyżek rosołu, 2 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki wódki białej, łyżeczka Vegety lub podobnej przyprawy, olej
Wykonanie: Mięso pokroić w kawałki 3-4 cm; mięso obtoczyć w soli i połowie mąki; grzyby pokroić w paski lub ćwiartki; Na patelni na oleju krótko podsmażyć cebulę, imbir; dodać kurczaka i smażyć ok. 1 do 2 min. stale mieszając; Osobno podsmażyć shiitake; do grzybów dodać kurczaka; wlać wódkę, sos sojowy, vegetę; następnie dodać rosół wraz z resztą mąki ziemniaczanej; mieszać aż zgęstnieje